Fyra busiga beauceroner

Beauceron – naturligtvis!

Välkommen hem Indigo!

2 kommentarer

Så har hushållet utökats med ytterligare en hund – en beauceron så klart… 😉  och Fyra busiga beauceroner kanske inte direkt är korrekt längre men den blogadressen får hänga med ändå, kan ju inte byta varje gång antalet hundar ändras, vilket det ju kommer att göra nån gång – gamlingarna är ju tyvärr gamla och hur länge vi får behålla dem vet vi inte, även om de är pigga och ganska fräscha för tillfället. Däremot har jag bytt ut texten på sidan till fem istället för fyra. 😉

Hur som helst, nya stjärnan är en liten fransos, från kennel La Noé d’Orient  som drivs av Cécile Wiplier och Pascal Metenier. När jag började titta efter valp i våras så visste jag inte exakt vad jag var ute efter, däremot visste jag att jag ville titta på kullar som hade Garibaldis och Sigges pappa Uarrior de la Noé du Jardin i linjerna. Praktiskt nog så visade sig Uarriors ägare ha just en kull som var extra intressant, mamma var den fina harlekintiken Carapace de Tortue Argentée du Monts des Croisettes, som är en Uarrior-dotter och pappa var härliga Flash Gordon de la Noé d’Orient, en intressant hane som är resultatet av semin med frusen sperma från en hanhund som dog för snart 20 år sedan. Jag var väldigt sugen på en harlekin igen och den här kullen uppfyllde väldigt många av mina önskningar. Jag mailade uppfödaren och frågade om jag möjligtvis kunde få ställa mig i kö på en valp, samtidigt som jag berättade vad jag gör med mina hundar och lite sånt och jag fick ett positivt svar. Sen var det bara att vänta på att valparna skulle födas! Jag var beredd att ta en svart/röd hane om det inte blev någon harlekinhane men jag hoppades ju så klart… 😉

Några bilder på Indi, tagna i Frankrike när vi hämtade honom

Några bilder på Indi, tagna i Frankrike när vi hämtade honom

Under tiden vi väntade på valpfödelse så hittade vi ju vår blivande gård. Inte helt optimal planering med valp och flytt men vad gör man… det är bara att gilla läget. Det fanns inte en chans att jag tänkte avboka den här valpen!

Så föddes då valparna och till min lycka så blev det flera harlekinhanar! Jag skulle få välja som nummer två, det fanns tre harlekinhanar som var fina i teckningen och en som mest var harlekin på huvudet, så en av de fint tecknade skulle det bli. Jag funderade mycket på hur jag skulle välja valp när jag inte skulle träffa dem alls, men det hela löste sig av sig själv, tyvärr på lite tråkigt sätt, en av de fint tecknade harlekinhanarna dog, så sen var det bara två kvar och jag behövde alltså inte välja.

Jag hade en favorit av de två grabbarna – båda var naturligtvis underbart söta men den ena hade en rolig teckning i ansiktet, halva ansiktet svart, halva gråfläckigt, delat längs nosryggen. Han blev min favorit, men eftersom jag inte visste vem jag skulle få så vågade jag inte hoppas för mycket. Men så fick jag mail om att den andra personen hade valt och jag fick ”halvansiktet”! Vid det här laget hade jag kommit på namnet Indigo Flash – jag fick välja namn men det skulle börja på I eftersom alla valpar som registreras i Frankrike i år kommer att få namn på I – en rätt smart lösning faktiskt, det är väldigt lätt att veta hur gammal hunden är bara genom att se namnet.

Det lades även till Cendré (för harlekinfärgen) så hans hela namn blev: Indigo Flash Cendré de la Noé d’Orient. Men Indigo eller Indi är det han kommer att kallas.

Ansökan om införseltillstånd skickades in när han var nästan åtta veckor, jag var lite orolig att det skulle ta lång tid att få tillståndet, men det tog bara 5 dagar! Heja Jordbruksverket! Även ansökan till Danmark om transittillstånd gick snabbt, typ 2- 3 dagar och så var allting klart att hämta honom! Med suverän timing – det mesta i det här valpköpet har faktiskt funkat oerhört bra – så började Silogården’s Wilma löpa lagom till jag fick införseltillståndet och eftersom Wilma skulle paras med Elliot de la Noé d’Orient som ägs av sin uppfödare, tillika Indigos uppfödare, så blev det att Eva och jag åkte ner tillsammans till Frankrike för att hämta valp och para Wilma. En kanonbra resa hade vi, jag ska skriva mer om den i ett annat inlägg.

Hur som helst så är nu Indi hemma! Han är fantastiskt trevlig, glad och positiv, älskar människor, verkar helt orädd för allting, är galet glad i mat, älskar leksaker och bär gärna på saker, typ metallmatskålar… kampar och leker och är helt galen och helt underbar. Kan jag bara förvalta den här juvelen så kommer han nog att bli hur bra som helst. ❤

Indigo har förstås fått en egen sida, den finns HÄR.

2 tankar om “Välkommen hem Indigo!

  1. Grattis och lycka till med den lilla nya stjärnan 🙂
    Såg lite längre ner i bloggen om era flyttplaner – låter spännande – lycka till även med det 🙂

    • Tack så mycket!

      Ja, det är mycket på gång nu, väldigt spännande och kanske inte perfekt tillfälle att skaffa valp men men… 😉 Så blir det ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s