Fyra busiga beauceroner

Beauceron – naturligtvis!

Snöstorm!

Lämna en kommentar

Till slut fick även vi här i Skåne vinter… lagom till att man börjat känna att våren nog var på väg. 😯

Redan i måndags kväll började det snöa, men det var bara små mängder som kom under natten till tisdagen och sen även under dagen. Martin åkte från Lund tidig eftermiddag för säkerhets skull men det visade sig vara rena vägar hela sträckan. Men så framåt kvällen drog snön in, tillsammans med vindar på 18-20 m/s i byarna när det var som värst… På kvällspromenaden var det redan rena julkortet, kallt men vackert och inga direkta problem att ta sig fram. En del snörök men inte så farligt ändå.

Imorse vaknade jag redan innan klockan 6 av att nån hund låg och pep, jag tror att det var Garibaldi, han åt en massa snö på kvällspromenaden… då blir det lätt lite bråttom ut sen.

Tog en titt ut när jag tände ytterbelysningen och insåg direkt att det gällde att skotta innan man kunde gå ut med hundarna… Drivorna utanför ytterdörren var på en halvmeter eller mer, det var lite knöligt att öppna dörren för det låg en driva mot den plus att det rasade in snö i hallen. Som tur var stod det en sopkvast utanför dörren så jag fick undan det värsta och sen kunde jag rasta. Men vilket jäkla väder! Det blåste rejält hårt och snön, som var puderlätt pga kylan, piskade i ansiktet.

Medan jag rastade hundarna gick Martin ut i maskinhallen för att ta ut traktorn och ploga. Naturligtvis ville traktorn inte starta…. Men lite batteriladdning gjorde susen så efter frukosten gick det bättre och det blev plogat hela gårdsplanen och uppfartsvägen.

Vi höll koll på läget i trafiken genom Facebook, Trafikverkets tjänst och Google maps. Det var kaos i större delen av sydöstra Skåne, nästan ända upp till Kristianstad. Redan under tisdagskvällen hade det inträffat ett flertal olyckor med avstängda vägar som följd och många människor kämpade med att ta sig hem från jobbet, men för en del blev det till att övernatta där eller nånstans på vägen.

Under dagen har det också hänt en del i trafiken, dock verkar det främst ha varit lastbilar som haft problem, kanske för att rätt många människor valt att låta bli att försöka ta sig till jobbet. I Degeberga blev det totalstopp redan på förmiddagen och det tog hela dagen att få ordning på de runt 100 lastbilar (!) som fastnat där.

Helt galet! Tur att jag kan jobba hemifrån utan problem

Lunchpromenaden var allt annat än behaglig; hård vind och piskade snö – till och med hundarna verkade ogilla vädret; de som annars älskar snö. De var uppspelta och tokiga när vi var runt gården, där det var lä men när vi kom ut i de hårda vindarna var de inte riktigt lika entusiastiska. 😉

Det blev följaktligen inga långa promenader, istället passade jag på att träna inomhus på kvällen, då träningshallen blev ledig eftersom de som bokat inte ville försöka ta sig fram i ovädret.

Indigo fick träna lydnad, Garibaldi fick träna på nosework och Sigge fick leta godis. All tre verkade nöjda med aktiveringen. Jag ska skriva mer om träningen i en separat post tror jag.

Nu ikväll har det äntligen slutat snöa, i alla fall här hos oss, det ser dock ut som att det fortfarande snöar söder om oss. Kvällspromenaden blev lättare, dels pga det ganska ringa snöfallet och dels pga plogningsinsats av både Martin och han som plogar ”stora” vägen.

Det ska dock snöa en del till, både imorgon och på fredag, så vi får se hur det går…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s