Indigo

Underbara Indigo! Foto Eva Olsson

Underbara Indigo, här ca 1 år gammal. Foto Eva Olsson

RLD N RLD F RLD A Indigo Flash Cendré de la Noé d’Orient

e. Multi-CH Flash Gordon de la Noé d’Orient – Cotation 4, HD A, ED 0
u. Carapace de Tortue Argentee du Mont des Croisettes– Cotation 3, HD A

Född:  15 april 2013

Fotosida

Mankhöjd: 70 cm
Vikt: ca 42 kg

HD: A
ED: 0 (ua)

Excellent, R-CACIB, BIS

Cotation 3 (8-8-8 på karaktärsprovet) vid Nationale d’Elevage 23 maj 2015 i Saint-Pierre-de-Boeuf, Frankrike

CSAU Excellent (NE 2015)

KMS, skott 1 (11 oktober 2014)

Korning: Gk exteriör 2015-03-21

Skadad vid agilityträning 2015-05-03, traumatisk medial patellaluxation. Opererad samma sommar, sedan rehabilitering, ny operation sommaren 2016. Efter PRP-behandling fick han en inflammation i knäleden vilket ledde till att korsbandet förstöredes, våren 2017 opererades han med TPLO-metoden. Hösten samma år fick metallplattan från TPLO-ingreppet tas bort då det ständigt bildades infektioner runt skruvarna. Efter detta har knäet varit bra.

Våren 2018 drabbad av diskbråck höger sida, inkl. nervrotskompression. Medicinerades i ett drygt halvår. Slutade med medicinerna 2018-12-31. Planerad operation i februari 2019, men då han verkade må bra och inte fick tillbaka smärtan så avvaktade vi.

Våren 2018 började han även droppa blodblandad urin, visade sig att han hade godartad prostataförstoring med cystbildning. Kastrerades pga detta, mycket tråkigt då han hade varit en fantastisk individ att använda i aveln. Men det blir inte alltid som man hade tänkt sig.

Kastreringen satte även punkt för hans ganska korta men framgångsrika utställningskariär, mycket tråkigt även det då han dels är riktigt snygg och dels älskade utställningar – han var ju i centrum. 🙂

6 månader efter avslutad medicinering var karenstiden förbi och vi startade startklass lydnad  den 3 juli 2019, därefter rallylydnad nybörjarklass ett par veckor senare.

Idag – sommaren 2020 – är Indigo uppflyttad till lydnadsklass 2 samt rallylydnad mästarklass. Vi hann inte starta mästarklass i våras pga Corona-situationen men hopps på att kunna starta till hösten.

Han har inte haft några som helst smärtor av diskbråcket sedan hösten 2018 och vi hoppas att det fortsätter så.

Han är den mest fantastiska hund jag kan tänka mig – efter drygt tre års konvalescens, flera operationer och mer än 40 besök på djursjukhuset så har han behållit sitt glada och vänliga temperament, sin positiva syn på allt och alla.

Mitt älskade hjärta, må du hålla dig pigg och kry i många år framöver!

Indigo MH spindeldiagram 1

Indigo MH spindeldiagram

 

 

 

 

 

Mer om pappa Flash Gordon: http://www.lanoedorient.com/flashgordon-de-la-noe-d-orient.htm

Mer om mamma Carapace: http://www.lanoedorient.com/carapace_de_tortue.htm

Indigos mamma Carapace var halvsyster till Garibaldi och Sigge på pappa Uarriors sida.

När jag började fundera på att utöka flocken med en hund till (trots att vi redan har 4) så visste jag inte riktigt vad jag skulle leta efter, men jag hade en tanke och det var att jag ville ha Uarrior nånstans i linjerna plus att jag väldigt gärna ville ha en harlekin. Av naturliga skäl började jag då titta hos de som äger Uarrior och som tillika är uppfödare och där hittade jag alltså den här kullen. Jag hade även stor hjälp av Eva Lantz på kennel Silogården som kan massor om rasens linjer, individer etc. och som visste ungefär vad jag var ute efter. Hennes hjälp var ovärderlig då jag inte är så kunnig vad gäller linjer.

Att importera valp var en ny erfarenhet för mig, egentligen är det inte så svårt men det är en del att tänka på – man måste ansöka om införseltillstånd, planera hur man ska hämta valpisen och lite sånt.  Sen är det ju det där med att kommunicera med uppfödaren – min franska är inte lysande men Google Translate är till god hjälp och de pratade tack och lov helt okej engelska.

Strax efter att Indigo var bokad råkade vi hitta en gård i Skåne som vi köpte och alltså fick vi allt stök inför flytt, husförsäljning etc, samtidigt som vi ”väntade valp”. Men allting går och jag hade lite extra tur i det här fallet – Eva skulle para en av sina tikar med en hane som ägs av Indis uppfödare… praktiskt nog började Wilma löpa nästan samtidigt som jag fick införseltillståndet, så Eva och jag kunde ta en gemensam bilresa fram och tillbaka till Frankrike för att para tik och hämta valp!

Det kändes som att vi hade fått en riktigt bra valp! På måndagen när vi kom till Frankrike så hämtade vi upp Indigo hos uppfödarna, sen fick han följa med och bo på hotell och träffa Wilma, åka bil, gå i stan, gå i koppel och halsband (som han nog aldrig hade testat innan) och allting bara köpte han, lika pigg och glad hela tiden.

Han var verkligen underbar som valp; framåt, nyfiken, galen, kampglad, matglad, obekymrad om nya miljöer, älskar alla människor och alla dessa egenskaper har hängt med upp i vuxen ålder. Han är en otroligt rolig hund att jobba med, fantastiskt vänlig och trevlig mot andra hundar och även våra katter, han har ett fint hundspråk och fortfarande lika galet glad i folk. 🙂

Att träna är något av det bästa han vet. Vi tränar agility, lydnad, rallylydnad och spår, förhoppningsvis kommer vi att tävla i alla dessa grenarna också så småningom. Debut i åtminstone lydnad och rally samt inofficiell agility (då vi inte är klara med slalom och kontaktfältshinder) är tänkt att ske under våren/sommaren 2015.

Indigo Flash Cendre de la Noé d'Orient

Indi hos uppfödaren, juni 2013

Fina BIR-valpen

Fina BIR-valpen, Nordskånska KKs Gröngölingsutställning i Hässleholm 2013-09-28

Indigo på 1-årsdagen

Indigo på 1-årsdagen

Lek med  husse våren 2014

Lek med husse våren 2014

Snyggingen med sina rosetter

Snyggingen med sina rosetter efter CK och R-CACIB på Växjö internationella 1/11 2014 ❤

3 reaktioner på ”Indigo

  1. Ping: Välkommen hem Indigo! | Fem busiga beauceroner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s