Om mig

Jag som har den här hemsidan heter Åsa Alfred. Jag bor sedan september 2013 utanför Degeberga, i kanten av Österlen. Innan dess bodde jag drygt 13 år i Östergötland, men nu är jag alltså tillbaka i Skåne igen, om än på östra sidan istället för västra där jag är uppvuxen. Huset på landet utanför Linköping har bytts ut mot en fyrlängad Skånegård på landet. Den delas med min man Martin samt våra tre hundar och två katter.

På gården driver vi Olseröds hundcenter, bestående av en inomhushall för hundträning, en stor utomhusplan (13000 m2) samt ett gästboende.  Mer info hittar man här: www.olserodshundcenter.se. Jag håller en del kurser (valp, unghund, aktivering, rallylydnad, lydnad) och erbjuder även privatträning. Mer om mig som instruktör hittar man här.

Det mesta på sidan handlar om livet med våra hundar, men det finns även några artiklar som jag skrivet och sen har jag börjat lägga upp en del foton och det kan tänkas komma lite om trädgården och så efter hand.

/Åsa

Jag med Kenzo, Garibaldi och Chili, sept 2007

Jag med Kenzo, Garibaldi och Chili, sept 2007

2 reaktioner på ”Om mig

 1. Hejsan!
  Såg bilderna på ert bygge av hundhuset. Håller själv på att bygga ett och funderar på ventilationen. Hur har ni löst det?
  I vårt hundhus som är på ca 30m2 kommer fyra hundar att vistas.

  Med vänlig hälsning

  Mattias

 2. Tjipps, Martin här.

  I praktiken är det självdrag idag.

  Det fanns en tanke att sätta in fläktventilation och pumpa ut ”överbliven” luft till växthuset och på så sätt samtidigt få in frisk luft i hundhuset och återanvända den ”förbrukade” luften för att hålla växthuset varmt, men det är det där med att ha idéer och att göra klart dem…

  Det har dock visat sig att hundluckor inte är tätare än att man inte behöver nån ventilation, utan det blir tillräckligt mycket luftcirkulation ändå. Om inte annat kan du alltid ta en hålsåg och såga hål för ett par ventiler senare om det visar sig att det inte riktigt räcker med självdrag, så om jag vore du skulle jag avvakta med att sätta in ventilation tills du kan avgöra om det över huvud taget finns ett behov för det.

Kommentarer inaktiverade.